Která z přítomných konviček pojme více čaje? Na logickou otázku odpoví správně jen chytrý člověk

Čaj je tekutina s tisíce let trvající tradicí. Tím pádem ji samozřejmě provází řada mýtů, polopravd a nepřesností, kterým se hodí přijít na kloub a vyvarovat se jich.

i Zdroj fotografie: Wepress News
                   

Má černý čaj nejvíce kofeinu ze všech existujících? Který čaj je nejzdravější? Co je to vlastně rooibos a je bez kofeinu? Říká se také, že čaj dehydratuje, což je jen špička ledovce omylů. Tato tekutina totiž z největší části obsahuje vodu. Ať je studená, ohřátá, nebo jakkoli ochucená, na její základní podstatě to nic nemění. Ano, některé čaje podporují vylučování vody z těla. Neznamená to ovšem, že z těla vychází veškerá zkonzumovaná voda.

Zelený čaj je zdravější

Možná to někde zaslechnete, ale není to pravda. Bílý, černý i zelený čaj obsahují velké množství antioxidantů a dalších prospěšných látek. Každý z nich má ovšem vlastní benefity, které se mohou hodit pro konkrétní situace. Při oblibě těchto druhů přijde často řada i na rooibos, který ovšem není čajem. Nepochází totiž z čajovníku čínského, ale z afrického keře jménem čajovec kapský. Po tomto úvodu je na místě se podívat na obě konvičky a s nimi spojenou hádanku. Kam se vejde více čaje?

iZdroj fotografie: Wepress News

Někde se kdysi objevila zkazka, že přidáním mléka přichází čaj o spoustu přínosů. Ale že by Angličané takto likvidovali svůj nápoj? Nevěřte tomu. Přidáte-li do čaje mléko, rozhodně ho to nijak neznehodnotí. Jde tudíž čistě o chuťovou preferenci. Takový Earl Grey pijí lidé hodně kvůli údajnému vysokému obsahu kofeinu. Žel ani to není pravda. U většiny čajů je obsah kofeinu asi 3–5 %, záleží na konkrétním druhu i dalších okolnostech.

98 % lidí v hledání slona na obrázku selže. Psychologové tvrdí, že to zvládnou jen lidé s IQ 115+

Bylinky bez kofeinu?

Pozor, tohle je dosti rizikový mýtus. I bylinkové směsi totiž mohou kofein obsahovat. Najdeme ho totiž i v jiných rostlinách, nejen v čajovníku. Například verba maté a guarana. Ta první si obsahem často nezadá s kávou. Čajový sáček se údajně ujal náhodou. V roce 1908 začal takto rozesílat vzorky obchodník Thomas Sullivan. Lidé začali sáčky místo rozbalení rovnou zalévat vodou. Obal na čajové lístky si však nechali už v roce 1901 patentovat Robert Lawson a Mary McLaren. Účelem byla přesná porce a absence plýtvání, byl vyroben z hedvábí.

Jestli stále tápete, první konvice pojme čaje rozhodně více, protože výlevka je nahoře. Odhalit tento detail vyžaduje vysokou inteligenci a logické uvažování, protože na první pohled je větší konvička vpravo. Pokud vám správné řešení proklouzlo mezi prsty, zkuste své dovednosti zlepšit při řešení dalších zábavných úloh.

Za jak dlouho jste přišli na řešení?

Zdroj: WepressNews
Diskuze Vstoupit do diskuze
60 lidí právě čte
Zobrazit další články