Matka, která potrestala vraha své dcery: Pomstila se mu přímo u soudu, nečekala ani vteřinu

Přišla o svou dceru, tak se rozhodla, že se pomstí. U soudu se odhodlala k činu, za který jí dnes tleská každá matka. Příběh jako z hollywoodského filmu se odehrál v Západním Německu.

Marianne Bachmeier i Zdroj fotografie: Public Domain
                   

Marianne Bachmeier se v 80. letech stala německou celebritou a ženou, kterou obdivovaly téměř všechny matky v zemi. Několik měsíců po brutální vraždě vlastní dcery vzala spravedlnost do vlastních rukou a přímo v soudní síni vraha své dcery zastřelila. Vypálila mu do zad osm ran a za svou pomstu strávila tři roky ve vězení. Přesto je mnohými považována za hrdinku.

Život Marianne Bachmeier

Marianne Bachmeier neměla nijak lehký život. Její biologický otec byl alkoholik a násilník, který se nedokázal vyrovnat se svou minulostí důstojníka SS. Svou frustraci si často vybíjel na své ženě a především své dceři. Když nakonec od rodiny odešel, její matka se provdala za jiného násilníka, který Marianne psychicky i fyzicky týral. Její matka za všechny trable vinila svou dceru, nikoli muže, kteří jim ubližovali. Marianne se s tím vyrovnávala po svém a už v 16 letech poprvé otěhotněla.

Svého dítěte se však musela vzdát, protože by se o něj nedokázala postarat. Podobně dopadlo také její druhé těhotenství v 18 letech. Své třetí dítě, dceru Annu, si však rozhodla nechat a vychovat ji sama, protože v té době žila se svým přítelem. Ten od ní však záhy odešel a Anna zůstala na vše sama. Pracovala jako servírka v nedalekém baru a svou dceru často brala s sebou nebo jí nechávala bez dozoru. To se jí jednoho dne stalo osudným.

Bezbolestná smrt pro trestance, nebo návrat ke starým popravčím metodám? Smrtících injekcí je nedostatek
Marianne Bachmeier
iZdroj fotografie: Depositephotos
Marianne Bachmeier se rozhodla vzít spravedlnost do vlastních rukou.

Další ztrápená duše Klaus Grabowski

Druhé dějství příběhu Marianne Bachmeier a její dcery začíná s další ztrápenou duší, Klausem Grabowskim. Tento pětatřicetiletý řezník se několik let potýkal se sklony k pedofílii. V 70. letech byl dvakrát souzen za sexuální napadení šestiletých holčiček. Kvůli svému psychickému stavu však nebyl uvězněn, ale odeslán do psychiatrické léčebny. Zde měl na vybranou – buď podstoupí chemickou kastraci nebo si v ústavu pobude hodně dlouho.

Grabowski se rozhodl pro první možnost a na pár let se vrátil do normálního života. Teprve když se seznámil se svou snoubenkou, rozhodl se podstoupil reverzní proceduru, která měla zvrátit účinky chemické kastrace. Se snoubenkou totiž toužili po rodině. V tom se mu však do cesty připletla malá Anna. Údajně si do jejich domu chodila často hrát s jejich kočkou, když její matka pracovala v baru.

Byli potrestáni za to, co neudělali: Někteří dostali trest smrti, jiní kvůli tomu spáchali sebevraždu
Marianne Bachmeier
iZdroj fotografie: Gmofhl / Creative Commons / CC BY-SA
Anna a Marianne dnes už odpočívají společně.

Vyhrocený soudní proces

Ten den se však něco změnilo. Drzá Anna měla Grabowskému vyhrožovat, že ho udá za sexuální napadení, když jí nedá peníze. Grabowski v panice holčičku uškrtil silonkami své snoubenky. Policie Grabowskiho s pomocí jeho snoubenky brzy vypátrali a započaly dlouhé měsíce vyšetřování, než se případ dostal k soudu. Marianne Bachmeier byla smrtí své dcery naprosto zlomená. Když konečně začal soudní proces, situace se pro Marianne nevyvíjela dobře.

Mnoho argumentů svědčilo proti ní a skutečnost, že Anna v podstatě vyrůstala sama na ulici hrála do karet Grabowskému. Marianne proto vzala spravedlnost do svých rukou a vraha své dcery přímo v soudní síni zastřelila. Grabowski byl na místě mrtvý. Marianne byla za tento čin odsouzena k šesti letům ve vězení, ale po třech byla propuštěna. Znovu se už matkou nikdy nestala.

Diskuze Vstoupit do diskuze
103 lidí právě čte
Autor článku

Veronika Helmová

Zobrazit další články