Záhadné ztracení přepravní lodi Cyclops: 306 lidí zmizelo kdo ví kam, o pomoc však nikdo nevolal

Záhadné ztracení přepravní lodi Cyclops. 306 lidí zmizelo, vědci dodnes netuší, kam tak obří loď mohla zmizet. Teorií je mnoho, ale důkazy nejsou žádné.

Cyclops i Zdroj fotografie: Photographed by Sargent. / Creative Commons / CC BY-SA
                   

Byl březen roku 1918, když největší loď amerického námořnictva, USS Cyclops, beze stopy zmizela. Byla právě na cestě ze Západní Indie do Baltimoru, kam však nikdy nedoplula. Mnozí se domnívají, že se ztratila někde v Bermudském trojúhelníku. Dodnes se však nenašel ani vrak potopené lodi. Zmizela náhle, nečekaně a bez jediné rádiové zprávy.

Obří nákladní loď USS Cyclops

USS Cyclops byla přes 167 metrů dlouhá a obsluhovala ji posádka čítající 306 námořníků. Sloužila především k přepravě manganu, kterého uvezla až 11 tun. Ve službách amerického námořnictva byla od roku 1910 a pravidelně brázdila vody Baltského moře či Karibiku. Často s ostatním nákladem převážela také uprchlíky.

Od roku 1917, kdy se Amerika zapojila do první světové války, rozvážela vojenské jednotky a zásoby po celém světě. Podobný náklad vezla také v onen osudný den – v březnu 1918, když opouštěla brazilský přístav. Poslední rádiové hlášení popisovalo klidné počasí a klidné vody. Poté beze stopy zmizela. Bez jediného náznaku potíží nebo volání o pomoc.

Cyclops
iZdroj fotografie: Unknown Author / Creative Commons / CC BY-SA
USS Cyclops byla největší lodí amerického námořnictva.

Nikde není k nalezení

Případem se za poslední desetiletí zabývala velká spousta lidí, kteří se snažili záhadné zmizení lodi USS Cyclops rozluštit. Nikomu se však nepodařilo nic bližšího zjistit a nikdy se ani nenašly žádné lodní pozůstatky. Když se potopí loď, většinou se po čase někde vyplaví nějaký kbelík nebo jiné vybavení, podle kterého lze ztracenou loď identifikovat. USS Cyclops po sobě však nezanechala vůbec nic. Není známá ani poloha, ve které se během svého zmizení nacházela. Je pravděpodobné, že ke zmizení došlo někde v záhadném Bermudském trojúhelníku.

Existují pouze teorie

Nejednalo by se o jedinou loď, která by v záhadných vodách Bermudského trojúhelníku zmizela. Pravděpodobně by však byla jednou z prvních, která před zmizením nevysílala žádný SOS signál. Někteří věří, že tyto nebezpečné vody mezi Bermudami, Miami a Puerto Ricem obývá strašlivé vodní mostrum, které lodě i letadla požírá. Podle některých zde působí mimozemšťané, kteří unášejí lidi ke svým experimentům.

Na internetu se objevily záběry USO. Vypadá to, že se jedná o potopený mimozemský objekt

Nejpravděpodobnější však je, že se loď stala obětí silné bouře. V jednu chvíli se dokonce spekulovalo o úmyslném potopení ze strany Německa, jelikož zrovna byla válka, ale tuto teorii nelze ničím podložit. Otázkou tak zůstává, zda se záhada lodi USS Cyclops vůbec podaří někdy rozlousknout.

Diskuze Vstoupit do diskuze
65 lidí právě čte
Autor článku

Veronika Helmová

Zobrazit další články