Už v roce 2024: Uživatelé WhatsAppu se dočkají novinky, po které celá léta toužili

Pokud patříte mezi uživatele WhatsApp, měli byste se připravit na velmi překvapivou změnu. Kdo tak neučiní, ten bude mít problém.

Whatsapp i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Patříte mezi uživatele WhatsApp? Uživatele aplikace WhatsApp čekají novinky v podobě rozšíření některých možností komunikace, které aplikace nabízí. Vývojáři aplikace WhatssApp plánují skrz tyto změny navázat spolupráci i s třemi stranami. Což znamená, že v budoucnu bude možné například komunikovat přímo z aplikace s člověkem, který bude používat aplikaci Signal. Tato změna bude aktivována již brzy.

Uživatelé WhatsApp čeká změna

Aplikace WhatsApp je jednou z nejpoužívanějších komunikačních služeb na světe. Každý den tuto aplikaci použije více než 2 miliardy uživatelů. S tím jsou ale spojeny i obavy o bezpečnost. Aplikace je právě pro svou oblíbenost stále častěji cílem nejrůznějších podvodníků a útoků, což uživatele pochopitelně velmi trápí. Ti se snaží manipulacemi získat přístupové údaje uživatelů, ovládnout jejich účet a skrz to zahájit infiltraci do jejich zařízení, kam je nasazen škodlivý kód a v nejzazších situacích je připraví dokonce o peníze.

V rodině, mezi přáteli ale i na pracovišti můžete často narazit na problém, že každý člověk užívá jinou aplikaci, a tak nastává debata o tom, na které aplikaci se komunikace sjednotí a lidí si musí stahovat nové aplikace a zakládat nové účty. To se ale brzy změní. Brzy bude možné zahájit konverzaci napříč aplikacemi díky nově plánované spolupráci.

WhatsApp a Signal iZdroj fotografie: Depositephotos

Nová funkce bude aktivní brzy

Toto nové rozšíření najdou uživatelé přímo v chatu se svými přáteli. Bohužel ale nebude moct tuto novinku ihned využívat každý. Nejprve bude nutné tuto funkci aktivovat a souhlasit s podmínkami užívání a jeho riziky. WhatsApp kvůli bezpečnosti bude i nadále podporovat především komunikaci napřímo v rámci své aplikace.

Toto rozhodnutí nebylo mateřskou společností Meta přijato úplně dobrovolně. Meta byla donucena k těmto krokům tlakem ze strany Evropské unie, která vydala nové nařízení, jak uvádí web Chip. V souladu s nimi tyto funkce musí být k dispozici již od března 2024.

Co říkáte na tuto novinku, kterou aplikace nabídne už letos?

Diskuze Vstoupit do diskuze
109 lidí právě čte
Autor článku

Patrik Burčal

Zobrazit další články