Předejděte zamrzání čelního skla u auta jako naši předci. Obyčejní pomocníci z kuchyně pomohou raz dva

Dneska už není jedinou možností škrabka na sklo. Existuje několik tipů a triků, kterými můžete svůj vůz během mrazivého rána snadno zbavit ledové pokrývky.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Jak se vrací rána s teplotami pod nulou, je čištění čelního skla nutností, jelikož vyjet s omezenou viditelností je proti předpisům. Takže jak docílit toho, aby k jeho zamrznutí nedošlo? Existuje několik preventivních kroků, které se dají podniknout. A pokud jste náhodou prevenci zanedbali, je tu také pár způsobů, jak odstranit námrazu z čelního skla opravdu co nejrychleji. Nenecháte ho přitom ani napospas zlodějům.

Jak předejít zamrzání čelního skla

Čekáte-li v noci silný mráz, potřete skla polovinou syrové cibule. Tento – pro někoho možná podivný – postup zamezí samotnému zformování ledu na povrchu. Stejně tak můžete nastříkat okna směsí vody a octa či alkoholu, což bude mít totožný dopad. Zvolte poměr vody a druhé tekutiny 1:2. Čelní sklo můžete také přikrýt gumovými podložkami z vany nebo složeným prostěradlem, které pak nezapomeňte dát do plastové tašky.

iZdroj fotografie: Pxhere

Některým postupům se na druhou stranu vyhněte, jako třeba použití novin. Jsou natolik tenké, že mohou snadno přimrznout. Vyhněte se taky vařící vodě nebo nekvalitním škrabkám. To první nejspíš přimrzne k původnímu ledu, druhým si sklo poškrábete. Bohužel, pokud necháte auto běžet, aby se zahřálo, stačí ho na chvilku opustit a můžete o něj snadno přijít. V Británii v prosinci 2016 došlo k takové krádeži podle statistik každých 5 minut.

Sedm kroků k rychlému odmrazení

První pravidlo je vyhnout se pro odmrazení a ohřátí čelního skla jakémukoli použití vody. Ať je teplá, studená nebo jakákoli jiná. Místo toho si vezměte k ruce solný roztok, prodejný odmrazovač nebo alkohol. Kvalitní škrabka je také klíčovým prvkem. Hodí se také prevence pro noční teplotní výkyvy jako zakrytí skel a potření nádržek na vodu alkoholem. Na každý pád buďte u auta po celou dobu, pokud si musíte odskočit dovnitř domu, zamykejte.

iZdroj fotografie: Pxhere

Vyjeďte jen se skutečně čistým sklem. Jestli hlásí silný mráz, nenechávejte stěrače na automatiku, přimrznou ke sklu a může to poškodit jejich motor. Nikdy nepoužívejte vodu, která zrovna vařila, může vytvořit prasklinky na skle, mrzne hodně rychle a stěrače tak přimrazí ještě víc. Auto očistěte od veškerého sněhu a použijte i klimatizaci na vysušení vzduchu a odmlžení oken. Ta neutírejte rukama, nechávají na nich mastné šmouhy.

Máte proti zamrzlým sklům nějaký vlastní postup?

Zdroj: Mirror

Diskuze Vstoupit do diskuze
97 lidí právě čte
Zobrazit další články