51 let nuselského mostu: V zahraničí byl obdivován, v Česku přitahoval jedince, kteří chtěli ukončit svůj život

Nechvalně proslulý Nuselský most stojí na svém místě již 51 let. První oběť si vyžádal ještě před dokončením a dodnes přitahuje ty, kteří chtějí ukončit život.

i Zdroj fotografie: Petr Jedelský / Creative Commons / CC BY-SA
                   

Nuselský most byl ve své době velmi impozantní stavbou. V zahraničí byl často obdivován, u nás kromě milovníků architektury a staveb obecně přitahoval i sebevrahy. Ano, i v České republice dochází čím dál častěji k sebevraždám a místo, které si lidé volí pro ukončení svého života nejčastěji, je pražský Nuselský most. Ten si již vyžádal přes 300 obětí a ti, kteří se po něm procházeli, přiznávají přítomnost zvláštní energie. Pár jedinců podle serveru Babinet dokonce popsalo, že měli chvíli nutkání z mostu skočit také. 

Děsivé příběhy spojené s Nuselským mostem 

Nuselský most si vyžádal svou první oběť již během své výstavby v roce 1973. Tehdy měl do jednoho z dutých pilířů spadnout kvůli neopatrnosti dělník. Jelikož se tam však nedalo nijak dostat a téměř s jistotou nemohl přežít, bylo jeho tělo zalito betonem. To následně soudruzi samozřejmě ututlali a o skutečnosti se začalo mluvit až několik let poté. 

Plot kolem oblasti 51
„Bývalý agent CIA“ na smrtelné posteli prozradil tajemství o UFO z oblasti 51. Popsal, jak vypadá mimozemšťan

Dnes si nicméně Nuselský most dosahující 40 metrů vyžádal již 300 sebevražd. Celkově jich však může být ještě více, protože dříve se o těchto tragických událostech nemluvilo. Seskok dolů do údolí usnadňovalo lidem i velmi nízké zábradlí, které bylo až v roce 2007 upraveno tak, aby ho nebylo snadné přelézt. I tak toto místo dodnes přitahuje ty, kteří chtějí ukončit svůj život. Příkladem byl také opilý číšník, který nechal na zábradlí vzkaz.

Paranormální jevy 

Na něm stálo: „Kdo skočí, ať udělá čárku!“. Slzy v očích pak mnoha lidem zanechal i případ stařenky se štaflemi, které skok nejprve rozmluvili policisté, ale po čtrnácti dnech se stejně rozhodla pokus opakovat. Bohužel úspěšně. Lidé, kteří se po mostu prochází, také často cítí nepříjemnou atmosféru. Někdo dokonce potvrdil, že měl z ničeho nic nutkání skočit dolů také. 

„Zlá umělá inteligence“ dokázala za 6 hodin vynalézt 40 000 smrtících zbraní
iZdroj fotografie: Depositphotos
Nuselský most má na kontě řadu sebevražd

Další lidé spojují most s paranormálními jevy, zejména s tím, že se pod ním čas od času objevují zvláštní postavy. Jeho samotná poloha s tím může mít také ledacos společného. Na jedné straně totiž stojí mystický Vyšehrad, zatímco na druhé straně lze pozorovat kostel sv. Karla Velikého a čtvrť Karlov. V zahraničí byl nicméně Nuselský most vždy obdivován pro svou krásu a turisté se na něj jezdí rádi dívat. I přes jeho děsivou historii. 

Jak jste se cítili v okolí mostu vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
137 lidí právě čte
Autor článku

Lukáš Jírovec

Zobrazit další články