Největší žrouti baterie: Známé aplikace raději vymažte z telefonu. Mobil se kvůli nim vybije už za 40 minut

Pokud vás trápí nízká výdrž baterie telefonu, možná za to mohou tyto oblíbené aplikace. Většina z nich se často aktualizuje na pozadí.

i Zdroj fotografie: Intel Free Press / Creative Commons / CC BY-SA
                   

V dnešní době má smartphone téměř každý a drtivá většina jejich uživatelů se potýká s totožným problémem – nízkou výdrží baterie. Pokud se to týká i vás, měli byste si dát pozor na určité aplikace, které jsou dle webu Alza známými žrouty energie. Samozřejmě může být na vině i snížená kapacita baterie, ale v takovém případě je na místě její výměna. 

Na výdrž baterie telefonu má vliv řada aplikací 

Typicky mají největší vliv na výdrž baterie náročné mobilní aplikace a hry, zejména ty s vysoce propracovanou grafikou. V takovém případě stačí hrát i několik desítek minut a budete moci zaznamenat razantní procentuální úbytek. Někdy mohou mít ovšem podobný účinek také běžné aplikaci, které každý den používáte pro komunikaci a čtení zpráv. 

218 milionů hacknutých účtů: Pokud hrajete hry na telefonu, možná se to týká i vás
iZdroj fotografie: Pxhere
Některé aplikace v telefonu rychleji vybíjí zařízení

Zjistit to lze navíc velmi snadno. Pokud máte Android, otevřete si nastavení a tam najděte složky baterie. Následně by se vám měla otevřít karta, kde se vám ukáží aplikace s největší spotřebou energie z baterie. Případně zkuste klepnout na konkrétní aplikaci a potom na možnost Zobrazit podrobnosti. Vše by se vám pak mělo ukázat. 

Pozor na sociální sítě a navigační aplikace 

Co se týká iPhonů, je to vše podstatně jednodušší. Stačí si na smartfonu otevřít aplikaci Nastavení a najít složku Baterie. Poté sjeďte níže a brzy uvidíte stav baterie, kdy jste ji nabili naposledy a na kolik procent. Dále se vám ukáží také konkrétní aplikace – jak moc využívají vaši baterii a zda využívají aktivitu na pozadí. 

9 důvodů, proč telefon na záchodě nemá co dělat: Bakterie v tom samozřejmě hrají svou roli, ale nejsou tím největším problémem
iZdroj fotografie: Depositphotos
K vybíjení baterie přispívají nejvíce aktualizace na pozadí

Typicky využívají nejvíce energie sociální sítě, tedy Facebook a Instagram, a to právě kvůli aktualizacím na pozadí. Dále jsou to však i streamovací služby, jako YouTube nebo Netflix, a stejně tak dokáží telefon rychle vybít i navigační aplikace. Například Google Mapy nebo Waze potřebují k neustálému zaměřování vaší GPS spoustu procent baterie. 

Jak šetříte baterií vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
119 lidí právě čte
Autor článku

Lukáš Jírovec

Zobrazit další články