Rekordmanka Diana Armstrong: Zemřela jí dcera, tak si nechala narůst 13 metrů dlouhé nehty

Zemřela jí dcera, tak si nechala narůst 13 metrů dlouhé nehty. Na záchodech má problémy, i tak si je nikdy neostříhá. V roce 2022 se zapsala do Guinnessovy knihy rekordů.

i Zdroj fotografie: Beautyqueen / Creative Commons / CC BY-SA
                   

Ginnessova kniha rekordů obsahuje na 40 tisíc různých rekordních kousků. Před některými můžeme pouze pokorně smeknout, nad jinými spíš nechápavě pozvedneme obočí. Do druhé kategorie patří také rekord Diany Armstrong, která se pyšní nejdelšími nehty na světě. Přestala si je stříhat před 17 lety a za tu dobu jí narostly 13 metrů dlouhé nehty. Uctívá tím památku své zesnulé dcery.

Nechala si narůst 13 metrů dlouhé nehty

V roce 1997 se Dianě Armstrong, rodačce z americké Minnesoty, obrátil život vzhůru nohama. Ve spánku nečekaně zemřela její šestnáctiletá dcera Latisha, když prodělala závažný astmatický záchvat. Diana se psychicky i fyzicky zhroutila a dlouhé měsíce propadala depresím. Cestu k překonání svého bolestného žalu našla přes své nehty. Její dcera jí totiž každý víkend láskyplně nehty upravovala, a tak se Diana rozhodla, že si je na její památku přestane stříhat a nechala si narůst 13 metrů dlouhé nehty.

Co by se s tělem stalo, kdybychom neměli nehty? Hrají v našem životě větší roli, než se zdá
13 metrů dlouhé nehty
iZdroj fotografie: Depositephotos
Nehty si přestala stříhat, když ji zemřela dcera.

Podivná terapie

Diana v této podivné terapii našla nový smysl svého života. O své 13 metrů dlouhé nehty se nyní pečlivě stará a nechává si je lakovat různými barvami. Uvedený údaj popisuje jejich kombinovanou délku. Jednotlivě ji sahají od hrudníku k zemi. V roce 2022 jí výsledek této terapie vysloužil zápis do Guinnessovy knihy rekordů jako ženě s nejdelšími nehty na světě. Údajně se v nejbližší době k jejich ostříhání nechystá. Udržuje tak na živu památku své dcery.

Fungování v každodenním životě

Asi nikoho nepřekvapí, že Američanka se svými nehty způsobila poprask na sociálních sítích. Lidé se jí v komentářích často ptají, jak s takovými nehty zvládá běžné každodenní činnosti. Většina lidí si totiž nedokáže představit, jak může s takovými nehty například řídit auto, oblékat se nebo se například líčit.

Jak vypadala péče o nehty ve středověku? Věřilo se, že mohou být základem pro čarovné lektvary
13 metrů dlouhé nehty
iZdroj fotografie: Depositephotos
Nepředstavitelně dlouhé nehty ji v životě údajně nijak neomezují.

Nejčastěji se však lidé zajímali o to, jak vlastně dokáže používat toaletní papír. Diana se podobným dotazům pouze usmívá a tvrdí, že vše probíhá naprosto normálně. Údajně však spotřebuje velké množství toaletního papíru, kterým si při potřebě omotá celou délku svých nehtů. Přesto si lze něco takového jen těžko představit a málokdo by chtěl mít 13 metrů dlouhé nehty.

Diskuze Vstoupit do diskuze
135 lidí právě čte
Autor článku

Veronika Helmová

Zobrazit další články