Oblíbená e-mailová adresa končí: Kdo se bude chtít přihlásit, ten má smůlu

Oblíbená e-mailová adresa končí. Kdo se bude chtít přihlásit, ten má smůlu. Nedá se s tím nic dělat, přijdeme o všechny zprávy. Lidé se proti tomu bouří.

věci na internetu i Zdroj fotografie: Some Gadget Geek / Creative Commons / CC BY-SA
                   

E-mailového klienta Outlook od společnosti Microsoft čeká několik zásadních změn. Jedna z nich se týká především ukončení základního zabezpečení přístupu do Outlooku pomocí přihlašovacího jména a hesla. Dále dojde k odstranění odlehčené verze webového klienta Outlook.com a také skončí podpora Gmailových adres pro Outlook.com. Oblíbená e-mailová adresa tak reaguje na moderní požadavky zabezpečení.

Stará e-mailová adresa, nová aplikace

Uživatelé, jejichž e-mailová adresa se váže na klienty Outlook.com, Hotmail nebo Live.com, budou k přístupu ke svému e-mailu potřebovat novou aplikaci. Od 16. září 2024 se tak do e-mailu bez aplikace s moderním autentikátorem nedostanou. Jedná se o dodatečné zabezpečení e-mailové adresy, které by mělo zabránit tomu, aby došlo ke zneužití e-mailu ke kybernetickým podvodům.

cloudové úložiště
Až 60 % Čechů v ohrožení: Lidé s e-mailovou adresou u tohoto giganta mohou přijít o bankovní účet
e-mailová adresa
iZdroj fotografie: Depositephotos
Uživatelé Outlooku čelí zásadním změnám.

Všichni uživatelé stávajících klientů by měli obdržet informační e-mail, který je o chystaných změnách bude informovat. Přechod na modernější verzi však nebude nic složitého. Ve většině případů postačí změnit nastavení zabezpečení na OAuth2 nebo odstranění a opětovné přidání e-mailové adresy.

Rozlučte se s Gmailem

Koncem července 2024 došlo také k ukončení spolupráce webového klienta Outlook.com s Gmailem. Spojení s Gmailem bylo umožněno od roku 2019. Jednalo se o jednoduché propojení Gmailu, Google Disku a Google Kalendáře s webovým Outlookem.com, díky kterému měl uživatel všechny potřebné informace na jednom místě.

E-mail u této společnosti má téměř každý Čech. Pozor, možná se už nikdy nepřihlásíte, více než 200 000 účtů bude bez otázek zrušeno
tuto aplikaci
iZdroj fotografie: Depositephotos
Lidé se bouří a nechtějí si zvykat na nic nového.

Nová e-mailová adresa spojená s moderní aplikací Outlook pro Windows nebo Mac však tuto možnost už nadále nenabídne. Uživatelé však mají do konce července možnost si data z Googlu převést do nové aplikace Outlooku, aby o nic nepřišli, jak uvádí web TheVerge.com.

Starší prohlížeče mají smůlu

Dne 19. srpna 2024 došlo také ke zrušení odlehčené verze webového klienta Outlook.com. Tato verze byla původně určena pro starší prohlížeče, které by plnou verzi webového klienta neutáhly. Kvůli vyšším nárokům na zabezpečení však není možné tuto verzi Outlooku dále provozovat. Uživatelé si tak musí dát pozor, aby měli k dispozici aktuální verzi svého prohlížeče, na které jim bude e-mailová adresa normálně fungovat. Do minimálních požadavků tak spadá například Microsoft Edge nebo Chrome verze 79 a výše.

Diskuze Vstoupit do diskuze
128 lidí právě čte
Autor článku

Veronika Helmová

Zobrazit další články