Za starou Nokii vám dají 30 000 Kč: Rychle prohledejte domácnost, možná se v ní skrývá bohatství

Čas prohledat šuplíky a půdy. Starou Nokii teď prodáte klidně za 30 000 Kč, sběratelé po nich doslova prahnou, takže nemeškejte. Můžete na tom slušně vydělat.

starý telefon i Zdroj fotografie: ven2ri / Creative Commons / CC BY-SA
                   

Ročně se vyrobí tisíce nových mobilních telefonů, které soupeří o naši přízeň. Vývoj jde nezadržitelně dopředu, a proto si kupujeme nové modely, přestože náš starý telefon je ještě stále plně funkční. Často ho pak skladujeme někde v šuplíku a nevíme, co s ním. Přitom za něj můžeme dostat i několik desítek tisíc korun. Například za starou Nokii můžete od nadšenců získat až 30 tisíc korun.

Desetitisíce za starou Nokii

Na internetových portálech je velmi žádaný například starý telefon značky Nokia 8800 Sirocco z roku 2007. Na Bazoši se nabízí za 8 až 10 tisíc korun. Pokud však náhodou máte tento telefon ve výborném stavu a originálním balení, můžete za takovou starou Nokii dostat přes 30 tisíc korun. Podobně je na tom Nokia 8800 Arte z roku 2008, jejíž běžná cena se mezi nadšenci pohybuje mezi 13 a 16 tisíci korun. Za unikátně zachovalý kousek však můžete dostat až 45 tisíc korun.

starý telefon
Každý, kdo má doma tento starý telefon, má nárok na odměnu 30 000 Kč. Máte na ni nárok i vy?
stárý telefon
iZdroj fotografie: Inash / Creative Commons / CC BY-SA
Velmi žádaná je například Nokia 8800 Sirocco.

Podobně vzácná je také Nokia 8110, která byla v době vzniku vnímána jako služební telefon. Na trh vstoupila v roce 1996 a představovala naprostou revoluci. Od konkurence se odlišovala především posuvným krytem, který jednak chránil klávesnici a také se jím dal jednoduše přijmout příchozí hovor. Za tuto starou Nokii v dobrém stavu můžete klidně získat až 75 tisíc korun, což je dvojnásobek její původní ceny z roku 1996.

Každá tisícovka se počítá

Další starou Nokii, kterou můžete poměrně výhodně prodat, představuje také Nokia 3310. Na trh vstoupila v roce 2000 a okamžitě se stala hitem. Tento mobilní telefon měl téměř každý a spousta lidí na něj vzpomíná s láskyplnou nostalgií. Tato Nokia se vyznačovala velmi dlouhou výdrží baterie a brzy si získala pověst nezničitelného telefonu. Jednoduše řečeno, jednalo se o spolehlivého společníka, který vás nikdy nenechal ve štychu. Přestože se dnes jedná o dosti zastaralou technologii, stále můžete za zachovalý a funkční model dostat až 7 500 korun.

starý telefon
Našel doma starý telefon, dostal za něj 850 000 Kč. Dnes je to sběratelský kousek, v roce 2007 ho měl skoro každý
starou Nokii
iZdroj fotografie: Santeri Viinamäki / Creative Commons / CC BY-SA
Nokia 3310 byla ve své době velmi oblíbená.

Pokud doma žádnou starou Nokii nemáte, nezoufejte. Slušně zaplaceno můžete dostat také za některé jiné značky mobilních telefonů. Velmi žádaný je například Samsung SPH-N270, po kterém prahnou především skalní fanoušci filmu Matrix. Jeho zajímavé provedení z něj dělalo raritu už v době vzniku a dnes se jeho hodnota pohybuje okolo 25 tisíc korun. Pokud ho tedy doma máte, neváhejte ho nabídnout k prodeji.

Diskuze Vstoupit do diskuze
104 lidí právě čte
Autor článku

Veronika Helmová

Zobrazit další články