Už brzy: Pokud máte televizi od této značky, přestanou vám na ní fungovat důležité funkce

Majitelé televizí od známé značky si už nic nepustí. Brzy přestane kompletně fungovat, možná je nejlepší se jí rovnou zbavit a koupit novou moderní televizi.

televizi této značky i Zdroj fotografie: Antonio Fucito / Creative Commons / CC BY-SA
                   

Pokud rádi sledujete streamovací stanici Netflix, brzy si ho už na žádné televizi této značky nepustíte. Jedná se o další zařízení, pro které Netflix oznámil konec podpory. Jde především o starší modely televizí značky Sony. Jakmile pro ně podpora oblíbené streamovací stanice skončí, aplikace Netflixu z nich zmizí a už si žádný další film nepustíte.

Netflix na televizi této značky nepustíte

Netflix stále patří mezi nejrozšířenější a nejoblíbenější streamovací stanice vůbec. Mnohé uživatele tudíž nepotěší zpráva, že Netflix bude končit s podporou svého streamování na některých starších televizích. Konkrétně se jedná o televize značky Sony BRAVIA, jak uvádí oficiální web společnosti Sony.

televizi
Češi, kteří vlastní tuto televizi, mají problém: V ohrožení je spousta domácností, hackeři zase útočí
Netflix v Česku
iZdroj fotografie: Depositephotos
Kdo si nekoupí novou televizi, už se na Netflixu na nic nepodívá.

Netflix ukončí podporu pro všechny modely, které byly vyrobeny v roce 2014. Tyto televize už nadále nesplňují technické požadavky pro moderní streamování filmů a seriálů. Omezení začalo platit od 24. července 2024 a dotklo se modelových řad S9, W5 až W95 a X85 až X95. Pokud televizi této značky máte doma, musíte se s Netflixem rozloučit.

Týká se to také vaší televize

Pokud máte strach, že by se omezení mohlo dotknout také vás a vaší televize, máme pro vás jednoduchý návod, jak si to ověřit. Každá televize značky Sony má speciální označení, které má většinou tvar KDL-48W585B. Toto označení vám řekne vše, co o televizi této značky potřebujete vědět. Vyčtete z něj, o jaký druh televize se jedná, jakou má velikost obrazovky, do jaké spadá řady a také, jakou má barvu.

České televizi budeme brzy platit brutální poplatky. Je jedno, že ji nesledujete, i tak si od vás vezmou peníze
Netflix varuje
iZdroj fotografie: Dick Thomas Johnson from Tokyo, Japan / Creative Commons / CC BY-SA
Netflix oznámil konec podpory pro starší televize značky Sony.

V tomto případě je pro vás důležitá informace o modelové řadě televize, která rozhodne o tom, zda pro vás bude Netflix končit. V tomto ukázkovém případě by se jednalo o televizor řady W5, což by znamenalo, že se vás konec Netflixu skutečně dotkne.

Budete si muset koupit novou televizi

Každou domácnost, pro kterou Netflix koncem července skončil, čeká nepříjemné rozhodování. Kdo se bez Netflixu doma neobejde, měl by se urychleně porozhlédnout po novém televizoru. Existuje však i pár možností, jak si svou starší, ale stále funkční televizi této značky nechat, a zároveň si dál užívat streamování filmů na Netflixu. Pomoct vám mohou zařízení jako je Chormecast od Googlu nebo Apple TV, přes které lze Netflix dál sledovat bez omezení. Obě tyto řešení představují levnější variantu než zakoupení nového televizoru.

Diskuze Vstoupit do diskuze
104 lidí právě čte
Autor článku

Veronika Helmová

Zobrazit další články