Tohle nám výrobci tajili. Trouba má tajné tlačíko, díky kterému se dokáže vyčistit úplně sama už za 5 minut. Jedno zmáčknutí a je hotovo. Už žádné náročné drhnutí zaschlých nečistot.
Čištění pečící trouby je jedna z nejméně oblíbených domácích činností. Mnohdy máme tendenci tento nepříjemný úkon co nejvíce oddalovat a nakonec čištěním trouby strávíme mnohem více času, než kdybychom ji čistili pravidelně. Internetem nyní koluje nová vychytávka, jak si čištění trouby výrazně usnadnit. Jedná se o naprosto primitivní, ale účinnou metodu, která je vhodná pro všechny trouby. Už nikdy nebudete svou troubu čistit jinak a skoro to bude působit, jako by vaše trouba měla tajné tlačítko čištění.
Jako by se vaše trouba vyčistila sama
Zkušené hospodyňky internetu prozradily svůj trik, jak dokonale a bez námahy vyčistit každou pečící troubu. Jedná se o nenáročnou, ale účinnou metodu, kterou doma zvládne každý. Díky tomu vás přestane čištění trouby strašit a vy budete mít pocit, jako by se vaše trouba vyčistila téměř sama. Přitom stačí použít naprosto základní ingredience, které má doma každý a které jsou svým přírodním složením šetrné k vašemu zdraví i povrchu trouby. Zahoďte všechny agresivní chemické čistící prostředky a začněte si čištění trouby užívat.
Nepřekonatelný postup čištění
Postup čištění je naprosto jednoduchý. Do trouby vložte žáruvzdornou nádobu – pečící plech či zapékací mísu – naplňte ji vodou a přidejte šťávu z citrónu nebo ocet. Troubu zahřejte na 100-120 °C a nechte jí běžet zhruba 30 minut. Výpary z citrónového či octového roztoku snadno uvolní veškeré mastné usazeniny a nečistoty uvnitř trouby, jak uvádí web Aazdraví.cz.
Zhruba po půl hodině troubu vypněte a nechte ji mírně vychladnout. Poté už jen stačí vzít vhodný hadr a jednoduše troubu vytřít. Uvidíte, že veškeré nečistoty půjdou samy dolů, takže nebudete troubu muset pracně drhnout. Samotné čištění vám nezabere ani 5 minut a vaše trouba bude jako nová.
Všemocný ocet a citrón
Ocet i citrón jsou přírodní kyseliny, které si poradí i s tou nejodolnější nečistotou. Kyselina citrónová dokáže rozložit jakoukoliv mastnotu a usazeninu, zatímco ocet má silné dezinfekční účinky. Zároveň se jedná o přírodní složky, které jsou zdraví neškodné a šetrné k povrchu vaší trouby. Jejich účinnost navíc mnohonásobně předčí mnohdy drahé a agresivní chemické čističe. Vaše trouba se vám za šetrné a nenáročné čištění mnohonásobně odmění.