Kocour se ztratil v Yellowstonském národním parku, pak ušel 1000 kilometrů, aby se vrátil zpětke své rodině

Neuvěřitelný příběh kocoura , který dodnes budí mnoho otázek. Ztratil se totiž v národním parku a po pár měsících se objevil o 1000 kilometrů dál.

i Zdroj fotografie: Bluemix / Creative Commons / CC BY-SA
                   

Milující zvířata si dokáží velmi rychle zvyknout na své majitele. Ti jim koneckonců dávají potravu, starají se o ně dennodenně, a především jim poskytují maximum lásky. Smutný příběh nicméně potkal americký pár, který spolu se svým kocourem kempoval v Yellowstonském národním parku. Jejich mazlík tam dle webu iRozhlas záhy zmizel a nikde ho nemohli najít.

Kocour zmizel v křoví 

Ztraceného kocoura podle všeho zaujalo něco v křoví, kam se také posléze vydal. Uběhl však nějaký čas a on se stále nevracel, což v americkém páru vzbudilo značné obavy. Přestože se ho snažili hledat, kde to jen šlo, nikde po něm nebylo ani stopy. Museli se tedy smířit s tím, že už ho nejspíše nikdy neuvidí, a na druhý den se vrátili zpět domů do Kalifornie.

„Museli jsme odjet bez něj, to na tom bylo to nejhorší,“ uvedla podle serveru TheGuardian majitelka kocoura Susanne Anguiano. Vše se odehrálo během června, kdy pár kempoval v obrovském národním parku Yellowstone. Ten je mimo jiné větší než některé americké státy, a tak šance na jeho nalezení byla bohužel mizivá. 

Po dvou měsících ho našla záchranná stanice 

Jenže na začátku srpnu kontaktovala pár záchranná stanice Pet Watch, která kocoura našla ve městě Roseville a díky čipu na majitelku dokázala sehnat kontakt. Tato oblast se nicméně nachází více než tisíc kilometrů od místa, kde se zvíře ztratilo. Nikdo v tu chvíli nemohl pochopit, jak dokázal ujít takovou dálku a proč skončil zrovna tam. 

Dokáže kočka předvídat smrt člověka? Nejznámějším „chlupatým lékařem“ byl kocour Oskar
iZdroj fotografie: Pixabay
Ztracený kocour ušel přes 1 000 kilometrů

„Byl opravdu zubožený, už neměl moc energie na to, aby šel dál,“ uvedla dále Susanne s tím, že ho měla na stanici donést žena, která ho našla opuštěného na ulici. Nyní pár vyzývá další majitele domácích mazlíčků, aby jim nainstalovali sledovací zařízení. V případě, že by se totiž zvíře ztratilo, je to největší a nejspíše i jediná naděje na opětovné shledání. 

Co si o tomto příběhu myslíte vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
94 lidí právě čte
Autor článku

Lukáš Jírovec

Zobrazit další články