Tohle si iPhone 16 za rámeček nedá: Majitelé zuří, nový model má téměř nefunkční obrazovku

S příchodem nového iPhonu 16 se začínají objevovat čím dál častěji stížnosti spojené s jeho obrazovkou. Má být takřka nefunkční.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Letos se mohli fanoušci nakousnutého jablka těšit na nový model iPhonu se sériovým číslem 16, jehož zásadní novinkou je ruční ovládání fotoaparátu. Nechybí mu ani titanové tělo a velmi rychlý operační systém, který nabízí maximální efektivitu a pohodlí. Naproti tomu se nicméně čím dál častěji objevují stížnosti spojené s jeho displejem, který zlobí většinu uživatelů.

iPhone 16 Pro a stížnosti uživatelů 

Mnoho uživatelů přidalo negativní hodnocení zejména pro nové iPhony 16 Pro. Jejich obrazovka prý čas od času ignoruje klepnutí i potažení, což značně ovlivňuje pohodlí jednotlivců při jeho používání. Nejedná se navíc o ojedinělé případy, každým týdnem přibývá čím dál více recenzí varující před tímto nepříjemným problémem. 

iPhone 15: V životě si ho nekupujte. O novém předraženém telefonu od Applu se totiž zjistily hrozné věci
iZdroj fotografie: Pixabay
Nový iPhone 16 má závadu

Celkově pak problém ovlivňuje různé interakce, jako je posouvání obsahu po obrazovce a mačkání kláves na integrované klávesnici. To ztěžuje třeba i psaní zpráv, hraní her a surfování po internetu. Podle odborníků může být na vině zejména softwarová chyba, což znamená, že by problém vyřešila patřičná aktualizace pro iOS 18. 

Problémy má vyřešit aktualizace 

Za chybou přitom dle serveru 9to5mac stojí alogritmus náhodného odmítnutí dotyku, který mát být v novém operačním systému příliš citlivý. Právě kvůli vadnému nastavení pak telefon ignoruje dotyky uživatele a výrazně mu ztěžuje používání zařízení. Apple má tyto nedostatky brzy vyřešit prostřednictvím aktualizace, ovšem prozatím není jisté, kdy se tak stane.

Apple hodinky
Apple znovu v problémech: Zákazníci si stěžují na zásadní problém, společnost bude mít co vysvětlovat

Objevily se také spekulace, že za problémy může stát rámeček obrazovky iPhone 16 Pro, který je oproti předchozím modelům podstatně tenčí. V tomto případě byste měli pociťovat problémy zejména při používání telefonu bez nasazeného pouzdra, kdy je jednoduší opřít prsty o kraj obrazovky. Týká se to mimo jiné všech čtyř rohů displeje. 

Jak se iPhone 16 pro osvědčil vám?

Diskuze Vstoupit do diskuze
90 lidí právě čte
Autor článku

Lukáš Jírovec

Zobrazit další články