Nejšpinavější muž na světě: Nemyl se od roku 1954. Dožil se úctyhodných 94 let

Skoro 70 let se nedotkl vody, přesto byl podle lékařů zcela zdráv. Nejšpinavější muž světa zemřel v úctyhodném věku 94 let.

i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

V naší společnosti je naprosto nepřijatelné chodit po ulici neumytý. Přeci jen, pravidelné sprchování je základním bodem hygieny, a kdo ho nedodržuje, začíná brzy zapáchat a potýkat se s nepříjemnými kožními problémy. To však nebyl případ „nejšpinavějšího muže na světě“, který se vody nedotkl téměř 70 let. Přesto se ale dožil úctyhodného věku. 

Zemřel nejšpinavější muž na světě 

Světoznámý muž Amou Haji si získal titul „nejšpinavějšího muže v dějinách“ a jeho příběh obletěl internet již v roce 2014. V té době žil na skládce v íránské provincii Fárs a místní lidé ho považovali za naprostou celebritu. Svůj životní styl nikdy nezměnil a většinu času věnoval prohrabáváním odpadků a hledáním potravy. Vodu pil zásadně z louží.

Klid před bouří, další chřipková sezóna bude podivná a zlá. Sociální distanc, roušky a přehnaná hygiena můžou vést k nižší imunitě

Podle jeho slov se nemyl 68 let a důvodem bylo především to, že měl strach z novodobých nemocí. Ačkoli by se to zdálo úplně postavené na hlavu, při poslední prohlídce u lékařů vyšel ven s pochvalou. Ti mu dle webu Stoplusjednicka provedli sérii testů zahrnující vyšetření na hepatitidu, AIDS a zjištění přítomnosti nejrůznějších bakterií a parazitů. 

Nekoupal se od roku 1954

Nicméně se ukázalo, že je až na trichinelózu (parazitického onemocnění způsobeného hlísticemi), která navíc probíhala bezpříznakově, naprosto zdráv. To vše přesto, že se 94letý Íránec Amou Hadži nekoupal od roku 1954. Bohužel, i jeho čas nastal nedávno a lidé nyní smutní nad jeho odchodem. Život takového muže byl skutečně zázrak.

5 nejhorších věznic na planetě aneb Chaos, nulová hygiena, vraždy a kanibalismus na denním pořádku
iZdroj fotografie: Depositphotos
Svět opustil nejšpinavější muž světa

I přes jeho odpor k vodě a patřičné hygieně ho několik měsíců nazpět donutili místní obyvatelé Teheránu k návštěve lázní. Někteří dokonce spekulují nad tím, že právě tato zkušenost zhoršila jeho zdravotní stav, ovšem zda tomu tak skutečně bylo, je doposud neznámo. Tak či tak se dožil krásného věku a lidé na něj vzpomínají pouze v dobrém. 

Jak často se sprchujete vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
85 lidí právě čte
Autor článku

Lukáš Jírovec

Zobrazit další články