Oblíbená značka telefonů končí: Příznivcům zbydou oči pro pláč, už si ho nikdy nepořídí

Konec oblíbené značky telefonů. Příznivci zůstanou jen s prázdnými rukama a smutkem v očích, už si ho nikdy nepořídí. K jejich koupi máte poslední šanci.

stárý telefon i Zdroj fotografie: Inash / Creative Commons / CC BY-SA
                   

Ačkoliv modernímu trhu s mobilními telefony dominují především dotykové chytré telefony, stále se najdou zarytí příznivci těch tlačítkových. Své místo na trhu si tak dlouho udržovaly staré značky mobilních telefonů, které známe z našeho dětství. Tomu však brzy nastane konec. Za necelé dva roky z trhu zmizí všechny mobily značky Nokia, která tak po dlouhých desetiletích definitivně zanikne.

Nastává konec telefonů značky Nokia

V současné době spravuje značku Nokia společnost HMD (Human Mobile Devices – Lidská mobilní zařízení). Této společnosti však zanedlouho vyprší licence a se světoznámou značkou bude jednou pro vždy konec. Poslední mobily s označením Nokia se tak budou vydávat už jen necelé dva roky. Nikdo totiž nepředpokládá, že by společnost v roce 2026, kdy licence značky končí, požádala o její prodloužení. Není ani pravděpodobné, že by se značky chtěla ujmout jiná společnost, která by v jejím odkazu pokračovala, jak uvádí web iDnes.cz.

Peníze v ruce
1395 Kč dostane na ruku každý, kdo vlastní tento typ telefonu. Kdo se neozve, tomu nárok na peníze propadne
konec
iZdroj fotografie: Túrelio / Creative Commons / CC BY-SA
Mobily značky Nokia se budou nově prodávat pod novým označením.

Stará tradice pod novou značkou

Konec však nastává pouze pro samotnou značku. Společnost HMD bude v produkci mobilních telefonů pokračovat. Nové mobily však ponesou označení společnosti, přestože se budou se svým designem vycházet ze svých slavných předchůdců. HMD nedávno představila řadu nových smartphonů, které vychází z modelů Nokia Lumia. Novinka nese název Skyline. Kromě chytrých telefonů se však dočkáme také klasických tlačítkových telefonů s novou značkou. Jen čas však ukáže, zda bude nová značka zákazníky lákat stejně jako její slavný předchůdce.

Celý život nabíjíte baterii u mobilního telefonu špatně. Správné nabíjení zajistí její dlouhou životnost
starou Nokii
iZdroj fotografie: Santeri Viinamäki / Creative Commons / CC BY-SA
Ikonická Nokia definitivně končí.

Nokia v novém kabátě

Dočkáme se tak nových mobilů Nokia 215 a 225, které se však budou brzy prodávat pod označením HMD 215 a 225. Samozřejmě se v jejich případě dočkáme značných inovací. Například budou nově vybaveny USB-C konektory, aby splnily evropské regulace. Vzhledově by se však nijak výrazně lišit neměly. Svým způsobem tak zákazníci dostanou přesně to, na co jsou zvyklí, i když s jiným označením. Stále se však jedná o konec jedné z ikonických značek v historii mobilních telefonů.

Diskuze Vstoupit do diskuze
51 lidí právě čte
Autor článku

Veronika Helmová

Zobrazit další články