Netflix už zase nechutně zdražuje: Budeme platit mnohem více, členství vyjde pomalu na 5 000 Kč

Netflix už zase nechutně zdražuje. Zákazníci budou odteď platit mnohem více, členství vyjde pomalu na 5 000 Kč a nikdo se tomu nevyhne. Jedná se o nový standard.

nejoblíbenější tarif i Zdroj fotografie: Depositephotos
                   

Zdražování streamovacích služeb je poslední dobou v módě. Nedávno jsme psali o tom, že Netflix zdražuje své tarify na většině světových trhů. Nyní tato vlna zdražování u nejoblíbenější streamovací platformy dorazila také do Česka. Jedná se o první zdražení od roku 2018 a nepříjemně ho pocítí peněženky téměř půl milionu českých uživatelů. Netflix o plánovaném zdražení přitom nijak předem neinformoval, jednoduše na svých stránkách zvedl ceny.

Oblíbená streamovací stanice zdražuje

Podle vývoje na světových trzích bylo jen otázkou času, než zdražení Netflixu dorazí také do Česka. Uživatelé však nebyli o této skutečnosti nijak informováni, ale téměř přes noc byly ceny všech tarifů zhruba o 20 % vyšší. Tak například tarif Basic vyskočil ze 199 korun na 239 korun měsíčně. Tarif Standard, který původně stál 259 korun, nyní pořídíte za 309 korun.

zdražování netflixu
Hromadná krádež Netflix účtů v Česku: Rychle si zkontrolujte ten svůj, hrozí i ztráta bankovního účtu
zdražuje
iZdroj fotografie: Depositephotos
Netflix si na nás přichystal velké zdražování.

Největší zdražení však pocítil nejdražší tarif Premium, jehož cena se zvedla ze 319 korun měsíčně na 379 korun. Uživatelé tak ročně za sledování Netflixu zaplatí téměř 5 tisíc korun. Dále Netflix zdražuje také poplatek za uživatele navíc, který doposud stál 79 korun. Nyní si za přidání dalšího člena bude Netflix účtovat 99 korun měsíčně. Podrobný popis jednotlivých tarifů i s jejich cenami najdete na stránkách Netflixu.

Zdražují úplně všichni

Netflix však není jediná streamovací služba, která v poslední době navýšila své ceny. V listopadu 2023 došlo například ke zdražení předplatného platformy Disney+, která zdražila svůj jediný dostupný tarif o 40 korun, ze 199 korun na 239 korun měsíčně. V dubnu letošního roku pak tento trend následovala také platforma Max, která své předplatné zvedla ve stejnou dobu, kdy opustila svůj původní název HBO Max.

zdražování Netflixu
Na určitých zařízeních už nebude Netflix fungovat. Kdo se na něj bude chtít i nadále dívat, musí si koupit novou televizi
na Netflixu
iZdroj fotografie: Depositephotos
Sledování Netflixu se značně prodraží.

V tomto případě byl původní tarif zdražen pouze o 20 korun, ze 199 korun na 219 korun měsíčně. Kromě toho však HBO uvedlo na český trh druhý tarif Premium, který je k dostání za 299 korun měsíčně. Mnohé uživatele proto nepřekvapí, že také Netflix nyní zdražuje své služby. Zároveň však nedochází k žádným změnám v nabídce nebo kvalitě poskytovaných služeb. Ročně tak zaplatíme o 720 korun více za úplně stejnou nabídku a službu.

Diskuze Vstoupit do diskuze
121 lidí právě čte
Autor článku

Veronika Helmová

Zobrazit další články