Oblíbená streamovací služba nechutně zdražuje: Buď zaplatíte 4 500 Kč, nebo máte smůlu

Oblíbená streamovací služba nastražila past. Buď zaplatíme poplatek 4 500 Kč, nebo nám zablokují přístup k veškerému obsahu. Brzy se tomu nikdo nevyhne.

disney+ i Zdroj fotografie: Dancingpolishcow / Creative Commons / CC BY-SA
                   

Streamovací služba Disney+ patří mezi nejoblíbenější streamovací platformy na světě. Společně s Netflixem a Amazone Prime Video pravidelně obsazuje přední příčky v oblíbenosti. Počet jejích uživatelů stále stabilně stoupá. Přesto, nebo právě proto, se Disney rozhodlo opět zdražit. Jeho cena se za posledních pět let téměř zdvojnásobila.

Streamovací služba zdražuje

Streamovací služba Disney+ vstoupila na trh v roce 2019. V té době nabízela pouze jeden jediný tarif, který na americkém trhu stál 6,99 dolarů (160 korun) měsíčně. Tento tarif je nyní k dostání za 13,99 dolarů (325 korun) měsíčně. Mezitím však společnost na americkém trhu představila ještě druhý levnější tarif, který však obsahuje reklamu. Jeho cena činí 7,99 dolarů (185 korun), což je stále dražší, než kolik stál původní tarif bez reklam.

zdražování Netflixu
Bude Netflix letos jenom pro bohaté? Oblíbený streamovací gigant chystá masivní zdražení, které pocítí stovky tisíc Čechů
streamovací služba
iZdroj fotografie: Depositephotos
Disney+ bude dvakrát dražší než při svém uvedení na trh.

Tyto ceny však od 17. října znovu porostou. Pro oba tarify se plánuje zdražení o dva dolary, takže za tarif bez reklam budou uživatelé platit 15,99 dolarů (370 korun) a 9,99 dolarů (230 korun) za tarif s reklamami, jak uvádí Hollywood Reporter. Disney+ se tak rázem stane jednou z nejdražších streamovacích platforem vůbec.

Českého trhu se to zatím netýká

Je nutné podotknout, že českého trhu se toto zdražení zatím netýká. V Česku si tak mohou uživatelé dále užívat své oblíbené pořady za stávajících 239 korun měsíčně, případně za 2 390 korun ročně. Pokud však bude český trh následovat příkladu toho amerického, může se brzy stát, že budeme za Disney+ klidně platit až 4 500 korun ročně. V Česku však tato streamovací služba naposledy zdražovala v listopadu 2023. Tehdy se cena služby zvedla o 40 korun ze 199 korun měsíčně a 1 990 korun ročně.

nelegální streamování
Známá streamovací služba zavedla brutální poplatek. Používáte ji? Budete muset zaplatit tisíce korun
sledování filmů online
iZdroj fotografie: Depositephotos
Sledování televize bude čím dál dražší.

Žádný tarif s reklamami

Zdražení se tedy zatím týká pouze amerického trhu. Také levnější tarif s reklamami je prozatím přístupný pouze americkým uživatelům. Diváci v Česku a na Slovensku zatím tuto možnost volby nemají. Streamovací služba však uvedení levnějšího tarifu s reklamami na český a slovenský trh aktivně vyjednává. Opět tedy platí, že co je dnes realita na americkém trhu, může být velmi brzy realita také na českém trhu. Pomalu bychom se tedy měli připravit na možnost, že budeme za Disney+ brzy platit 4 500 korun ročně.

Diskuze Vstoupit do diskuze
142 lidí právě čte
Autor článku

Veronika Helmová

Zobrazit další články