Netflix ruší nejoblíbenější tarif: Buď si připlatíme za dražší, nebo máme smůlu

Netflix ruší svůj nejoblíbenější tarif. Každý, kdo ho má, o něj brzy přijde. Chtějí, abychom platili více, brzy nás sedřou z kůže. Čechů se to však zatím netýká.

nejoblíbenější tarif i Zdroj fotografie: Depositephotos
                   

Zdá se, že pozicí Netflixu na poli streamovacích platforem neotřese vůbec nic. Mnozí předpokládali, že nedávné zdražení služeb a další nepopulární novinky zapříčiní odliv uživatelů. Opak však byl pravdou. Nyní však Netflix přichází s novinkou, která si přízeň uživatelů pravděpodobně nezíská. Streamovací stanice se rozhodla zrušit nejoblíbenější tarif. Kdo si nepřiplatí za dražší, ten už se nikdy na nic nepodívá.

Netflix ruší nejoblíbenější tarif

Společnost Netflix v červenci splnila to, čím tak dlouho své uživatele strašila. Na některých trzích definitivně zrušila nejoblíbenější tarif s označením Basic. Jednalo se o ekonomicky nejvýhodnější tarif, který nabízel sledování filmů a seriálů v HD rozlišení a bez reklam.

zdražování Netflixu
Bude Netflix letos jenom pro bohaté? Oblíbený streamovací gigant chystá masivní zdražení, které pocítí stovky tisíc Čechů
žádný film
iZdroj fotografie: freestocks.org / Creative Commons / CC BY-SA
Uživatelé jsou nuceni k tomu, aby za sledování Netflixu platili více peněz.

Cena tohoto tarifu se na každém trhu mírně lišila, ale průměrně se pohybovala okolo 280 korun. Právě díky tomuto poměru ceny s výkonem byl tento tarif mezi uživateli nerozšířenější a nejoblíbenější. To však 13. července skončilo. Uživatelé si nyní mohou zvolit, jestli přejdou na dražší tarif, levnější tarif s reklamami nebo dají Netflixu definitivně sbohem.

Uživatele čekalo nepříjemné rozhodnutí

Každý, kdo používal nejoblíbenější tarif, se této volbě nevyhnul. Uživatelé byli dokonce nuceni toto rozhodnutí učinit ještě před oficiálním datem, kdy mělo ke zrušení tarifu Basic dojít. Už od začátku července jim nešel Netflix normálně spustit.

uživatelé netflixu
Netflix varuje: Kdo do konce měsíce neudělá tuto věc, ten už se nikdy nepodívá na žádný film
Netflix v Česku
iZdroj fotografie: Depositephotos
Netflix na některých trzích ruší svůj nejoblíbenější tarif.

Po najetí aplikace na ně vyskočila informační obrazovka, která je upozorňovala, že jejich předplatné brzy vyprší a že si musí zvolit nový plán. Uživatelé se o tuto skutečnost podělili na sociální sítí Reddit. Nejhorší bylo, že informační obrazovka nešla nijak přeskočit. Pokud si tedy uživatelé nechtěli ještě zvolit nový tarif, ke svým oblíbeným pořadům se nedostali.

Čechů se to zatím netýká

Jak už jsme psali v úvodu, tato změna se týká pouze vybraných světových trhů. Konkrétně se dotkne uživatelů v USA, Kanadě a Velké Británii. V Česku by měl být nejoblíbenější tarif stále dostupný. Lze však očekávat, že se tahle novinka časem rozšíří po všech světových trzích, na kterých Netflix působí. Společnost se nijak netají svými ambicemi na zvýšení příjmů a rentability samotné streamovací platformy.

Diskuze Vstoupit do diskuze
72 lidí právě čte
Autor článku

Veronika Helmová

Zobrazit další články