Na určitých zařízeních už nebude Netflix fungovat. Kdo se na něj bude chtít i nadále dívat, musí si koupit novou televizi

Na určitých zařízeních už nebude Netflix fungovat. Kdo se na něj bude chtít i nadále dívat, musí si koupit novou televizi. Lidé zuří, ale nic s tím nenadělají.

zdražování Netflixu i Zdroj fotografie: Donald Trung Quoc Don (Chữ Hán: 徵國單) / Creative Commons / CC BY-SA
                   

Streamovací stanice Netflix se těší neutichající oblibě u miliardy uživatelů po celém světě. Nedávno však některé své odběratele šokoval zprávou o konci podpory pro některá starší zařízení. Společnost o tom informovala všechny své klienty v oficiálním e-mailu. Od 1. srpna 2024 tak nebude Netflix fungovat na všech starších zařízeních Apple TV.

Brzy nebude Netflix fungovat na Apple TV

Streamovací aplikaci Netflixu lze používat na různých zařízeních. Doslova si tak s sebou můžete své oblíbené pořady nosit v kapse a sledovat je na obrazovkách svých chytrých telefonů. Streamovací stanici najdete předinstalovanou v některých tabletech a zaručeně je součástí každé nové televize. Doposud byla k dispozici také na některých starších zařízeních, jako je například Apple TV druhé a třetí generace. To se však koncem července změní. Přesně 31. července 2024 skončí podpora pro tyto starší generace Apple TV, na kterých už nebude Netflix fungovat.

nebude Netflix fungovat
iZdroj fotografie: Wadzifox / Creative Commons / CC BY-SA
Na starších verzích Apple TV už Netflix nepustíte.

Jedná se o logické opatření

Takové zprávy bezesporu mnoho příznivců Netflixu nepotěší, ale přesto se jedná o poměrně logické opatření. Apple TV druhé a třetí generace pochází z let 2010 a 2012 a jednoduše už nesplňují požadavky pro moderní promítání filmů a seriálů. Oba tyto modely byly uvedeny na trh ještě před spuštěním operačního systému tvOS a aplikace Netflixu v nich byla od výrobce předinstalována. Televize však poskytují pouze 1080p rozlišení, což už není v dnešní době dostačující a Netflix takhle nadále nebude fungovat. Pokud se tedy nechcete vzdát své oblíbené streamovací stanice, musíte se porozhlédnout po nové televizi.

zdražování netflixu
Hromadná krádež Netflix účtů v Česku: Rychle si zkontrolujte ten svůj, hrozí i ztráta bankovního účtu

Netflix není jediný

Logičnost tohoto rozhodnutí dokazuje také skutečnost, že Netflix není jediná aplikace, která na starších modelech Apple TV nebude fungovat. V minulosti už pro ně vypověděly podporu další oblíbené aplikace, jako je YouTube od Googlu nebo stanice CBS, jak uvádí web Mobilizujeme.cz. Podporu jim vypovídá i samotná mateřská společnost Apple. Uživatelé starších modelů Apple TV tak nemají přístup k aplikaci AirPlay. Celá tato situace jen dokazuje, jak rychle moderní technologie stárnou a nové zařízení si musíme pořídit i v případě, že to staré stále funguje.

Diskuze Vstoupit do diskuze
70 lidí právě čte
Autor článku

Veronika Helmová

Zobrazit další články