Jednu nelogickou věc na obrázku vidí každý. Najít další 4 nesmysly dá ale pořádně zabrat

Na ženě pečující o polní plodiny by nebylo nic zvláštního. Zelenina je neodmyslitelnou součástí našeho jídelníčku a skrývá se v ní více, než je na první pohled patrné.

i Zdroj fotografie: Stencil Photos
                   

Věděli jste například, že červená jablka velmi dobře pomáhají udržovat zdraví vašeho srdce? Toto ovoce je až z 85 % tvořeno vodou. Nejoblíbenější ovoce na světě jsou rajčata. Stále se však vedou spory stran toho, jestli jde o ovoce, nebo zeleninu. Pokud vás pálí žáha, rozhodně nepohrdněte banánem. Obsahuje přírodní antacid, který vám pomůže. Dokážete odhadnout průměrný počet semen na jahodě? Je jich až 200.

Jabloně, dýně a zrání ananasu

Čím tmavší zelenou barvu zelenina má, tím více v ní najdete vitaminu C. Jabloň dovede vyplodit až 400 jablek za rok. Slovy Františka Nepila: „Taková jablůňka by musela rodit, až by vrzala.“ Chcete-li zlepšit svoje noční vidění, konzumujte hodně borůvek, pomáhají právě na to. Vydlabané melouny nebo dýně máme dnes spojené hlavně s Halloweenem a dalšími slavnostmi. Teď se podívejte na obrázek a najděte na něm 5 nesmyslů.

iZdroj fotografie: Stencil Photos

Duté melouny ovšem dříve sloužily k přenášení vody, tedy jako přirozené kbelíky. Pomeranče jsou poměrně klasickým zdrojem vitaminu C. V kiwi ho však najdete dvojnásobné množství. Chcete, aby vám doma rychleji dozrál ananas? Postavte ho vzhůru nohama. Snědení jednoho jablka vás udrží vzhůru déle než několik šálků kávy. Obsahuje totiž přirozený cukr, který bude na vaši bdělost mít pozitivnější efekt než kofein v kávě.

Mýtus o mrkvi a použitelnost okurek

Mrkvová nať – tedy zelená část nad zemí – může vyrůst až do výšky 1 metru. Okurky jsou jednou z mála zelenin, které se prakticky nikdy nevaří a konzumují výlučně v syrovém stavu. Před mnoha staletími byla šťáva z červené řepy používána jako přirozená barva na vlasy. Fungovala by nepochybně i dneska, ale raději zůstaneme u kadeřnice, děkujeme pěkně. Největší červená řepa vážila 23,4 kilogramu a bylo to v roce 2001.

Mimochodem, pamatujete si, jak vám maminka a tatínek radili jíst hodně mrkve? Že je to opravdu dobré na oči a vidění ve tmě? Upřímně, jde o mýtus. Ale stejně si ji dejte, rozhodně vám neuškodí. Z nějakého důvodu vám páchne z úst a nevíte, co s tím? Dejte si okurku. Ano, tento problém zvládne napravit i jeden plátek. Jen ho cucejte asi 30 vteřin a nejspíš váš problém pomine. Ale může se jednat i o něco vážnějšího.

Co že je to tam za nesmysly?

Okurky obsahují velké množství vitaminů a minerálů včetně vitaminů B1, B2, B3, B5 a B6. Dále vitamin C, vápník, železo, hořčík, draslík, zinek a kyselinu listovou. Na jednu zeleninu je to slušná nálož. Jestli opravdu tápete v zadání k obrázku, tak je tu řešení. Místo slunce tu máme Saturn. Muž, který na dámu mává, má kolem krku hada a také třetí ruku. Mezi červenými řepami roste kaktus a paní listy fénuje.

iZdroj fotografie: Stencil Photos

Mrkve jsou hlavním zdrojem betakarotenu, který naše tělo přetváří ve vitamin A. Právě tato látka dává navíc zelenině její typicky oranžovou barvu. Potřebujete si pořádně vyleštit boty? Věřte nebo ne, opět vám pomůže plátek okurky. Vezměte čerstvě uřezaný a botu prostě potřete. Přirozené chemikálie dodají oslnivý lesk a také budou materiál chránit před vlhkostí. Jeden by nevěřil, co všechno se v těch zelených válečcích skrývá.

Jak se vám v hádance dařilo?

Zdroj: KafePauza
Diskuze Vstoupit do diskuze
103 lidí právě čte
Zobrazit další články