Další komerční letadlo se setkalo s UFO a z všedního letu se tak stal nevšední zážitek. Případ je teď v rukou FBI

Vše vypadalo jako běžný víkendový let, když si pilot všiml zvláštně vypadajícího předmětu na obloze. Aerolinky bizarní incident potvrdily.

i Zdroj fotografie: Pxhere
                   

Let American Airlines 2292 byl v neděli odpoledne na cestě z Cincinnati do Phoenixu. Tehdy se asi 11 kilometrů od nich objevil tajemný objekt, konkrétně nad severovýchodní hranicí Nového Mexika. Radioamatér Steve Douglas zachytil komunikaci letu na frekvenci 127,850 MHz či 134,750 MHz. Pilot se na této frekvenci ptal na přítomnost „dlouhého válcovitého předmětu, který připomíná válcovou střelu.“

Něco před letadlem proletělo

„Máte ve vzduchu nějaké subjekty? Něco právě proletělo přímo před námi. Nevěřím, že to říkám, ale vypadalo to jako dlouhý válec, jako střela s plochou dráhou letu. Bylo to hodně rychlé a přímo nad námi.“ Centrum v Albuquerque na pilota nereagovalo, místní letecký provoz měl přednost. Krátce po podivném setkání s ještě podivnějším objektem let normálně pokračoval a bezpečně přistál ve Phoenixu. Pravost přenosu později aerolinky potvrdily.

iZdroj fotografie: Pxhere

„Po diskusi s naší letovou posádkou a získání dalších informací potvrzujeme, že toto vysílání bylo z letu 2292 American Airlines ze dne 21. února. Při jakýchkoli dalších otázkách doporučujeme kontaktovat FBI.“ Mluvčí Federálního úřadu pro vyšetřování následně potvrdil, že si je úřad „incidentu vědom“. Dodal, že přes zásadu nepotvrzovat ani nepopírat vyšetřování pracovníci FBI neustále sdílejí informace k ochraně americké veřejnosti.

Potvrzení události od dalšího úřadu

Krátké prohlášení k incidentu vydala Federální letecká správa, tedy FAA. „Pilot hlásil, že viděl objekt nad Novým Mexikem krátce po poledni místního času. Bylo to v neděli 21. února roku 2021. Letečtí dispečeři na svých radarech v oblasti žádné takové objekty nezachytili.“ FAA je agentura ministerstva dopravy Spojených států s pravomocí regulovat všechny aspekty civilní letecké dopravy nad územím USA.

Jedním z možných vysvětlení tohoto incidentu mohl být podle Fox News raketový test ze základny White Sands Missile Range. Ta se nachází v Novém Mexiku poblíž jižní hranice. Na dotaz a žádost o komentář k celé události ovšem nijak nereagovali. Není tedy dosud žádné vysvětlení či potvrzení, o co se reálně jednalo. Objekt tvaru válce tak zůstává v terminologii jako UFO – neidentifikovaný létající předmět.

Jakou nejpodivnější věc jste kdy spatřili na obloze?

Zdroj: TheScientist

Diskuze Vstoupit do diskuze
139 lidí právě čte
Zobrazit další články