Bojujete při nákupu oblečení s volbou správné velikosti? Profesionální stylistka prozradila sekundový trik, jak vybírat na jistotu

Máloco je tak otravného jako zvolit oblečení zdánlivě dobře a až doma zjistit, že vůbec nepadne. Jako u všeho i tady existují hacky.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Kolikrát jdeme do obchodu pro novou košili nebo prádlo a na místě vypadá všechno perfektně. A i to krásně sedne, jenže to platí jen v obchodě. Když si pak dotyčnou věc bereme doma, najednou zjistíme, že naše původní pocity jsou mimo. Někdy se to dá spravit, jindy je potřeba kousek vrátit. A ne vždy se to dá provést. Několik následujících technik vám pomůže. Naše tělo nám totiž umí napovědět, co mu skutečně padne.

Muka triček a podprsenek

Při výběru podprsenky je velikost faktorem naprosto kritickým. Postavte se rovně a změřte si obvod těsně pod poprsím – tedy tam, kde bude její lem. Pak změřte obvod v největším bodu hrudníku. Metr nedržte volně, ale ani s ním tělo nestahujte. Následně odečtěte první obvod od toho druhého a vyjde vám velikost vašeho košíčku. Písmena abecedy pak odpovídají velikostem – 0 je AA, 1 je A, 2 je B, 3 odpovídá 3 a 4 D.

iZdroj fotografie: Pixabay

U trička může být někdy větší kousek záměrem, ale stejně se cítíme lépe, když opravdu sedí. Jenže není sezení jako sezení. Tričko má totiž sedět tak, že rukáv bude uprostřed vašeho ramene. Pokud je blíže krku, je malé, pokud dál, je velké. Dejte pozor taky na délku trička, protože spodní lem má být kousek pod vaším pasem. Ramena by také měla těsně přiléhat na vaše tělo, rozhodně ne nějak volně plandat. Látka má tělo obepínat, ne působit jako plachta.

Sako a opravdu padnoucí šaty

Při koupi saka můžete správnou velikost otestovat velmi snadno rovnou v kabince. Založte si ruce a nesmíte cítit jakékoli omezení. Měli byste se také prsty pohodlně zachytit za lokty. V ten moment nejspíš ucítíte slabý tah látky, což je znamení správné velikosti. Pokud vás sako omezuje v tomto pohybu, je opravdu malé. Jenže pokud ani při objetí sebe sama necítíte tah, je zase příliš velké. Ideální je vám zkrátka druhou kůží.

iZdroj fotografie: Pixabay

Při koupi klasických šatů prozradí správné rozměry švy na ramenou. Musí přiléhat na kůži a látka se nesmí jakkoli mačkat a kroutit. Pokud jsou na předním díle vrásky, je kus moc malý a látka se musí moc natahovat. Nošení by rozhodně nebylo pohodlné. Pás šatů má být pod vaším poprsím. Pokud stoupne nahoru, jsou vám šaty malé. V zásadě by měly správně padnoucí šaty přesně kopírovat vaše přirozené proporce.

Zdroj: BrightSide

Diskuze Vstoupit do diskuze
55 lidí právě čte
Zobrazit další články