Masivní potíže v přední české bance: Klienti se ani nedostanou ke svým penězům. Co se to jen děje?

Největší česká banka má potíže. Klienti se ani nedostanou ke svým vlastním penězům. Češi zuří a neví si rady. Mnozí přechází ke konkurenci. Tohle si nechtějí nechat líbit.

platební údaje i Zdroj fotografie: Kushan Dhananjaya Marasinghe / Creative Commons / CC BY-SA
                   

V posledních dnech se klienti České spořitelny opakovaně setkávají se situací, kdy se nemohou dostat do svého internetového bankovnictví ani do mobilní aplikace George. Největší banka přitom touto aplikací slibovala bezproblémový přístup k financím každému svému klientovi. Nyní se na sociálních sítích šíří rozhořčené příspěvky nespokojených klientů, které tyto výpadky omezují ve správě jejich financí.

Největší banka čelí častým výpadkům systému

Výpadky internetového bankovnictví České spořitelny a mobilní aplikace George se poslední dobou objevují poměrně pravidelně. Jeden z klientů na sociálních sítích dokonce poukázal na skutečnost, že k výpadku nejčastěji dochází v pondělí dopoledne, kdy lidé a firmy nejčastěji provádí finanční transakce.

Česká spořitelna varuje
Česká spořitelna varuje: Kdo se dopustí klasické chybky, ten během pár vteřin přijde o úspory
největší banka
iZdroj fotografie: ŠJů (cs:ŠJů) / Creative Commons / CC BY-SA
Česká spořitelna řeší časté výpadky internetového bankovnictví.

Klienti České spořitelny tak začínají být právem frustrováni. Česká spořitelna je nejen největší banka v Česku, ale také jedna z nejdražších. Obecně si za své služby účtuje největší poplatky na trhu. Klienti právem vyžadují, aby za své peníze dostali odpovídající kvalitní a spolehlivé služby.

Česká spořitelna ztrácí klienty

Mnoho klientů tyto pravidelné výpadky pobouřily natolik, že se rozhodli Českou spořitelnu trvale opustit. A je to pochopitelné. Žádná z jiných bank neřeší tolik technických problémů se svým internetovým bankovnictvím jako právě Česká spořitelna.

neplatné bankovky
Oblíbená česká banka má problém: Klientům mizí z účtu peníze, Čech z ničeho nic přišel o 100 000 Kč
tato SMS
iZdroj fotografie: Kristin Hardwick / Creative Commons / CC BY-SA
Lidé se kvůli výpadkům nemohou dostat ke svým financím.

Mobilní aplikace George byla přitom bankou prezentována jako převratná technologická novinka, která měla klientům zajistit spolehlivou a flexibilní správu jejich financí. Přitom není nic více frustrující, než když se nemůžete ke svým financím dostat právě ve chvíli, kdy nutně potřebujete odeslat důležitou platbu. Jedná se o fiasko, díky kterému ztrácí největší banka na trhu své dlouholeté klienty.

Na řešení problému se intenzivně pracuje

„Na opravě intenzivně pracujeme. V tuto chvíli je George dostupný, nicméně stále evidujeme delší odezvy při načítání aplikace a transakční historie. Děláme vše pro to, aby bylo bankovnictví co nejdříve dostupné všem našim klientům,“ cituje mluvčího spořitelny Lukáše Kropíka web iDnes.cz. Klienty však spíše zajímá, zda se budou podobné situace v budoucnu nadále opakovat. Pokud ano, největší banka může brzy přijít o své výhradní postavení na trhu.

Diskuze Vstoupit do diskuze
80 lidí právě čte
Autor článku

Veronika Helmová

Zobrazit další články