Máte v telefonu tuto aplikaci? Okamžitě ji smažte, Češka kvůli ní přišla o 77 tisíc korun

Češi, kteří mají v telefonu tuto oblíbenou aplikaci, mohou přijít o 77 tisíc korun. Bohužel, dá se tomu vyhnout jen jediným způsobem. Na tohle si dejte dobrý pozor.

známou českou banku i Zdroj fotografie: Depositephotos
                   

Spousta lidí hledá způsob, jak vydělávat peníze bez sebemenší námahy. Trend pohodlné práce z domova stále sílí a získává si oblibu u čím dál většího množství lidí. Tento trend však nahrává různým internetovým podvodníkům, kteří důvěřivé oběti lákají na pohádkové výdělky za minimální pracovní nasazení. Takové nabídky se však nevyplácí. Stačí když si v rámci nové práce stáhnete tuto aplikaci a přijdete o všechno.

Stáhla si tuto aplikaci pro lajkování videí

Na podvodné nabídky práce můžete narazit kdekoliv na internetu nebo sociálních sítích. Potenciální oběti lákají na pohádkové výdělky za pouhé sledování a lajkování videí. Jedná se o takovou tu nabídku, která zní příliš dobře na to, aby to byla pravda, což v tomhle případě stoprocentně platí. Přesto se stále najde spousta lidí, kteří přes vidinu lehkého přivýdělku přehlížejí jakékoliv rizika.

věci na internetu
Brigádníky čeká v roce 2024 velká nepříjemnost: Kdo si sjedná brigádu přes tuto aplikaci, místo výdělku ho čeká obrovská ztráta peněz
tuto aplikaci
iZdroj fotografie: Depositephotos
Žena dostala nabídku na lehký přivýdělek o neznámého kontaktu.

Podobně jako jednapadesátiletá žena z Jesenicka, která podobnou nabídku obdržela od neznámé osoby přes mobilní aplikaci. Ženu taková nabídka nadchla a po prvních pár shlédnutých videí a lajků jí na účtu skutečně přistálo pár set korun. Podvodníci ji nabídli, že může své výdělky ještě navýšit, když si stáhne jejich investiční aplikaci. Přes tuto aplikaci pak mohla spravovat své výdělky, a navíc investovat vlastní peníze, které se jí měly výhodně zúročit.

Přišla o 77 tisíc korun

Žena na tuto aplikaci poslala nejdříve 2 tisíce korun. Vzápětí však v aplikaci viděla mnohem větší zůstatek a tak začala posílat čím dál více peněz. Během několika dní do aplikace naposílala téměř 77 tisíc korun. Spokojeně sledovala, jak její zůstatek v aplikaci narůstá a už se těšila na první výplatu svých peněz. Jak už bývá v těchto případech zvykem, žádné výplaty výdělku se však nedočkala.

věci na internetu
Čechům, kteří prodávají věci na internetu hrozí, že přijdou až o 100 000 Kč. Jde o promyšlený podvod
akcie ČEZu
iZdroj fotografie: www.Pixel.la Free Stock Photos / Creative Commons / CC BY-SA
Lajkování videí jí mělo vydělat peníze navíc, místo toho o všechny peníze přišla.

Při požadavku o vyplacení svých peněz byla vyzvána, aby zaplatila další poplatek ve výši 80 tisíc korun. Ten však zaplatit odmítla a obrátila se na polici, která po neznámém pachateli v současné době pátrá. V případě dopadení pachateli hrozí až dva roky ve vězení, jak uvádí Týdeník Policie. Dopadení těchto kybernetických podvodníků však nebývá běžné a poškozená se tak svých peněz možná nikdy nedočká.

Diskuze Vstoupit do diskuze
115 lidí právě čte
Autor článku

Veronika Helmová

Zobrazit další články