Nejsilnějším bojovníkem proti inflaci je zlato. Poráží i nemovitosti

Mnoho lidí dnes neinvestuje jen protože si myslí, že k tomu potřebuje miliony. Často to tak i je. Třeba pokud jde o nemovitosti. Musíte být milionáři, abyste investicemi do nemovitost vydělali další. Málo známým je však fakt, že pokud jde o investice do zlata, milionářem být nemusíte. Přitom právě zlato je ideálním prostředkem k uchování hodnoty peněz a ochranou před inflací.

i Zdroj fotografie: Freepik
                   

Inflace se rozjela naplno a vidíme to dnes a denně na vyšších cenách zboží i služeb. Jejich pokles nečekejme. Raději rychle udělejme opatření proti tom, aby hodnota našeho majetku neklesla. Naše úspory v bance jsou ohroženy a neustále o ně díky inflaci přicházíme. Je zapotřebí je vhodně investovat a k tomu se ideálně hodí právě investiční zlato.

Zlato jako investice není jen krátkodobá bublina

O zlato je zájem dlouhodobý a v dnešní problematické době ještě roste. Už se nedoporučuje mít ve zlatě uloženo 10 % majetku, ale hned jeho jedna třetina. Zlato též není jen pro milionáře. Dá se do něj investovat pravidelně po pár tisících. Optimálně nákupem zlatých investičních mincí. Pro větší investice jsou pak zas vhodné investiční zlaté slitky, tedy tzv. zlaté cihly.

Proč věřit právě zlatu?

Osvědčilo se v minulosti i v průběhu koronavirové pandemie. Nejde o spekulativní a rizikovou investici, ale o sázku na jistotu, která naše úspory ochrání před inflací. Zlato je dražší, než bývalo. Výrazně. Avšak poklesu ceny se nemusíme podle odborníků obávat. Vhodné ale není ani čekat na pokles ceny z důvodu výhodnějšího nákupu. Cena zlata bude nadále růst. Důvodem jsou též vyčerpaná zlatá ložiska. Nová ve stejné kvalitě nejsou. To požene cenu zlata nahoru. Stejně tak enormní je zájem o investování do této komodity.

TIP: Investiční zlato nabízí specializovaná pražská prodejna v Obecním domě. Nejste z Prahy? Nevadí. Prodejna nabízí nákup zlata bezpečně i online.

Diskuze Vstoupit do diskuze
116 lidí právě čte
Ladislav Podešva
Autor článku

Ladislav Podešva

Zobrazit další články