Jak otevřít visací zámek kancelářskou sponkou? V případě nouze se tato snadná metoda určitě bude hodit

Na otevírání zámků už nepotřebujete hledat klíče. Stačí jen tři drobné věcičky, pevná vůle a praxe. Po zaučení se vám dveře budou otevírat v podstatě samy.

i Zdroj fotografie: abcMedia (vlastní tvorba)
                   

Ve filmech můžete často vidět, jak se obyčejná kancelářská sponka promění v paklíč, který otevírá i ty nejsložitější zámky. V praxi je několika kutily dokázáno, že to není jen obyčejný výmysl a zvládnout to může skutečně každý. Existuje mnoho způsobů, jak takový jednoduchý visací zámek otevřít, a postupy nejsou ani nikterak složité.

Prvně jednoduchá příprava

K odemčení visacího zámku potřebujete pouze pár drobností. Jedná se o dvě obyčejné sponky a kleště na jejich ohnutí do správného tvaru. Velikost kancelářských sponek není tak důležitá, šířka by však měla být taková, aby se sponky vešly klíčovou dírkou. Samozřejmě také musí být natolik dlouhé, abyste je mohli vložit do zámku, držet za hrot a otáčet s nimi.

Vytvoření paklíče

Po přípravě se použije kancelářská sponka pro otevření zámku. Chcete-li to provést, rozbalte větší část kancelářské sponky, dokud nebude dlouhá a rovná. Během manipulace někteří zámečníci mírně zakřiví konec sponky, aby dveře snadněji otevřeli. Je to potřeba pro zamáčknutí kolíků, aby se zoubky v zámku snadněji přitlačily dolů. Není to ovšem nezbytné, každému to může vyhovovat jinak.

Druhá sponka v podobě páčidla

Rozložte oba přehyby na druhé kancelářské sponce tak, aby vznikly dva rovné drátky s obloučkem na konci. Na opačné straně udělejte ohyb v úhlu 90° dlouhý asi 1 cm. Konec kancelářské sponky můžete také narovnat tak, aby rovná část svírala úhel 90°. Jedná se o nejjednodušší způsob, jak můžete visací zámek sami otevřít pomocí kancelářské sponky.

iZdroj fotografie: Unsplash

Dost často lze pomocí kancelářských spon a cvočků otevřít pouze zámek vnitřních dveří. Hodně také záleží na stáří domu, dveří a samozřejmě typu zámku. Provádění této činnosti pod tlakem také nepřispívá k úspěšnému odemčení. Může se stát, že se Vám některá ze sponek při odemykání zlomí. Bývá to většinou kvůli tomu, že při činnosti ztrácíte hlavu, jste ve stresu a používáte moc síly. Vy však budete mít zcela jistě plné kapsy paklíčů a při postupné praxi jich budete ničit co nejméně.

Už jste někdy takový způsob otevírání zámku zkoušeli? Jaký byl výsledek?

Zdroj: ScienceDirect

Diskuze Vstoupit do diskuze
93 lidí právě čte
Zobrazit další články