Vyzkoušejte si na obrazovém testu, jaký máte postřeh. Najdete mezi kočkami všechny ptáky, nebo vám nějaký uletí?

Psychologické testy všeho druhu jsou dnes velmi populární. Zkuste si jeden jednoduchý, který ověří váš postřeh.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Některé z těchto testů jsou vyvíjeny špičkovými odborníky a slouží k podrobnému studiu lidské psychiky. Jiné – přes svůj nepochybný přínos – jsou spíše zábavnou hříčkou a ani případný neúspěch neznamená hloupost nebo psychickou poruchu. Dnes vám předvedeme jeden, který určuje profil vaší osobnosti podle pozornosti. Jen se podívejte na následující obrázek a schválně, kolik mezi kočkami najdete schovaných ptáků.

iZdroj fotografie: Stencil Photos

Vidíte 1–3 ptáky

Jste velmi pozorný člověk. Nestaráte se příliš o malé detaily a poměrně rychle se rozhodujete. Máte víru v kolektivní sílu a také jednotu, jste tím pádem vynikajícím členem týmů a také dobrým vůdcem. Na vše se díváte trochu atypickýma očima, takže váš pohled se liší od většiny ostatních. To ovšem neznamená sobectví nebo zlobu. I když chcete stát pevně na nohou, znáte svoje slabé i silné stránky. Nestaráte se příliš o to, co si o vás myslí ostatní.

Když spatříte 4–6 ptáků

V každé situaci pozorujete každý detail. Jste typ perfekcionisty, poměrně otevřeného a cílevědomého člověka. Vyznačujete se hlavně optimismem, události obvykle plánujete, abyste nad nimi měli později kontrolu. Nemáte problém si něco zopakovat či najít, hlavně když vám to pomůže s dosažením některého z cílů. Kvůli sebevědomí některé situace nedoceníte, což vede k frustraci. Nescházíte ovšem z cesty a jdete stále dopředu.

Spatřili jste 7 nebo více opeřenců

Jste skutečně velmi pozorný člověk. Vidíte a také vnímáte velké množství věcí, které vašemu okolí prakticky vždycky uniknou. Když máte cíl, většinou děláte vše dobře a nezanedbáte ani ten nejmenší detail. Zkrátka se snažíte dosáhnout ve svém konání i výsledku dokonalosti. Dáváte průběžně pozor a kontrolujete situaci, aby se vše vyvíjelo přesně podle stanoveného plánu a v souladu s vašimi představami.

Milujete, když můžete něco dělat zcela metodicky, řídit se přitom pravidly a dodržovat pokyny. Pamatujte ale, že vaše přehnaná pozornost k detailům může být v některých situacích i na škodu. Vaše celková cílevědomost a snaha o dokonalost vede často ke zpochybnění dosažených výsledků. Není tudíž od věci také občas sledovat celkový obrázek, tok událostí a nebrat některé detaily zase tolik vážně.

Kolik opeřenců jste na obrázku spatřili?

Zdroj: ScienceNews

Diskuze Vstoupit do diskuze
101 lidí právě čte
Zobrazit další články